Prodaja šporeta – Kako se opredeliti za pravi?

Prodaja šporeta

Prodaja šporeta zauzima važni deo tržišta bele tehnika.

Od prvog dana čovečanstva prisutna je potreba za pripremom hrane. U početku na vatri, da bi u 2. veku pre Nove ere u Kini nastala preteča šporeta.

Ipak, za pravi razvoj moralo je da prođe mnogo vekova. Krajem 18. veka Sir Benjamin Thompson konstruisao je pećnicu od cigle, sa cilindričnom rernom i otvorima na vrhu u koje su stavljani lonci. Ujedno, služila je za zagrevanje prostorije.

Početkom 19. veka ciglu je zamenilo gvožđe. Takođe, nastale su modifikacije u pogledu veličine, te su peći postale znatno manje kako bi odgovarale svakoj kuhinji. Pet decenija kasnije Mary Evard je izumela šporet sa ravnom pločom i rernom. Kako se toplota koncentrisala na jednoj strani ploče bilo je omogućeno istovremeno pripremanje jela na različitim temperaturama.

Pojava plina dovela je do razvoja nove vrste šporeta, da bi komercijalna upotreba električne energije stvorila uslove za nastanak modela kakve danas poznajemo. Zahavljujući Thomasu Ahearnu pojavio se prvi električni šporet 1893. godine.

Prodaja šporeta

Danas, prodaja šporeta obuhvata ne samo različite vrste, već i brojne funkcije, pa prilikom kupovine mnogi su u dilemi koji da izaberu. Zbog toga vam CITY GROUP daje savete koji će vam pomoći da pronađete model koji vam najviše odgovara.

Prodaja šporeta prema ploči za kuvanje

Standardni model jeste električni šporet sa ringlama. Dolazi sa 4 ringle. Obično su 2 manjeg i 2 većeg prečnika, od kojih je jedna ekspres ringla. Ovaj šporet spada u stariji verzije, ali je i dalje široko u upotrebi. Razlog za to je, pre svega, niža cena i niži troškovi popravke i zamene delova. Međutim, ringle se sporije zagrevaju i hlade.

Električni šporeti sa ravnom pločom imaju grejne uređaje ispod glatke površine, a na njoj su obeležene grejne zone različitih dimenzija kako bi se prilagodile obliku šerpi. Indikatori toplote pokazuju kada je grejna zona uključena, pri čemu se ne gase automatski po isključenju već tek kada se temperatura spusti ispod 60 stepeni. Na taj način upozoravaju da je šporet topao.

Prodaja šporeta

Ravna ploča može biti staklokeramička i indukciona, koja predstavlja pravu revoluciju kada je prodaja bele tehnike u pitanju. Indukcione ploče rade na principu magnetnog polja na provodnik kroz koji protiče električna energija. Što znači da se zagreva samo onaj deo na kome je šerpa, dok je ostatak ploče hladan. Takođe, grejna zona se brže zagreva i brže hladi, čime se ostvaruje značajna ušteda u potrošnji električne energije.

Prodaja šporeta obuhvata i kombinovane modele. Oni dolaze sa kombinacijom klasičnih i plinskih ringli. S obzirom da je plin povoljniji, ovi šporeti su i dalje veoma traženi.

Prodaja šporeta prema rerni

Pored ploče za kuvanje, pri kupovini šporeta treba obratiti pažnju i na karakteristike rerne.

Klasične rerne donose pečenje pomoću donjeg i gornjeg grejača. Kako temperatura nije jednaka mogu se koristiti samo za pripremu jednog jela.

Prodaja šporeta

Ventilatorske koriste za pečenje topli vazduh koji pomoću ventilatora ravnomerno kruži. Ovaj princip rada obezbeđuje pripremu više jela na različitim nivoima.

Parne rerne rade na pari, uz korišćenje minimalne količine vode i masnoće, te jelo dobija bogati prirodni ukus i u potpunosti zadržava hranjive materije.

Kombinovane objedinjuju tehniku parnih i ventilatorskih, donoseći najbolje performanse u pripremi svih vrsta jela.

Veliki izbor različitih vrsta šporete možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije CITY GROUP.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Meni